3 vernieuwende linkbuilding tips

08-12-2016



Backlinks Linkbuilding tipsGoede backlinks krijgen, je hoort het veel in zoekmachineland, maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Zoek op ‘huis kopen’ en Funda staat altijd bovenaan. Hoe dat komt? Naast het feit dat het een sterke website is met relevante inhoud, krijgt het meer dan 6 miljoen links mee van andere websites. Dit zijn de beroemde backlinks en die verhogen de pagerank van de website. Nu hoor ik je denken: ‘Met veel backlinks kom ik dus bovenaan in Google?’ Ja, en nee. Niet elke link naar jouw website is positief, het kan ook een schadelijk effect hebben. Zeker als je in een keer veel links van algemene startpagina’s krijgt. Google kan dit als kunstmatige linkbuilding zien. Hier een aantal nieuwe linkbuilding tips om op een organische manier links naar jouw website te vergaren en daarmee aan de slag te gaan met linkbuilding, of zoals ze het in het geval van tip 1 en 3 ook wel noemen: Linkearning.

Tip 1: Infographics maken en delen

Je kunt linkbuilden door een infographic te maken die anderen mogen gebruiken op hun website. Een infographic is een visuele weergave van data. Dit betreft vaak complexe data die moeilijk te begrijpen is. Een infographic presenteert informatie op een unieke manier, waardoor deze makkelijk af te lezen is. Zo is de boodschap van de informatie meteen duidelijk. Maak infographics met kennis uit jouw branche en geef de embed-code erbij. Op die manier kan iedereen de gevisualiseerde data gebruiken op hun website en blogs. In de embed-code plaats je een link naar jouw website. Zo linkt de infographic namelijk naar jouw site! Vergeet jouw logo niet in de infographic te zetten, want zo creëer je ook nog eens merkbekendheid. 

 

Tip 2: Herstel gebroken backlinks

Het kan zijn dat er naar jouw site wordt gelinkt, maar dat deze link een 404-error geeft. Dit betekent dat er een foutmelding wordt gegeven, omdat de pagina niet meer bestaat. Bijvoorbeeld omdat je de pagina hebt verwijderd, de link hebt aangepast of omdat de backlink verkeerd is gespeld. In ieder geval, het is jammer en niet nodig. Controleer regelmatig de huidige links die naar jouw website linken. Vind je er eentje die naar een 404-pagina linkt? Neem dan contact op met de webmaster en vraag of ze de link willen aanpassen. Als het niet lukt om de eigenaar van de website te pakken te krijgen, kun je ook een 301-redirect instellen. Dit is het doorgeven aan een zoekmachine of browser dat de pagina een andere URL heeft. De bezoeker gaat op deze manier automatisch naar de juiste URL. Dit geeft iets minder kracht dan een directe link, maar het is zeker de moeite waard!

Tip 3: Schrijf een goede gastblog

Gastbloggen wordt vaak ingezet voor het verkrijgen van leads. Daar is het alleen niet zo geschikt voor. De conversie vanuit een gastblog is namelijk laag en het levert de blogger dus niet zoveel op. Waar het echter wel goed voor is, is voor linkbuilding. Het schrijven van een gastblog levert namelijk een backlink op van websites die meestal autoriteit hebben. Daarnaast wordt of jouw bedrijf (of jijzelf) gezien als een expert en levert het traffic op naar je website. Belangrijk bij het gastbloggen is dat je een website uitkiest die relevant is voor de content die je schrijft en dat de inhoud van de tekst van goede kwaliteit is. Stel jezelf daarom deze vraag voordat je de content laat publiceren:

Voldoet mijn content aan de onderstaande eisen?

  • Wenselijk
  • Vindbaar
  • Bruikbaar
  • Toegankelijk
  • Geloofwaardig
  • Waardevol

Linkbuilding specialist nodig?

Vind je het lastig om zelf een gastblog te schrijven? Of heb je in het algemeen hulp nodig bij linkbuilding? Wij kunnen je daarmee helpen! Ga naar onze contactpagina en vraag informatie aan. 

Meer weten over SEO? In de blog over Local SEO lees je hoe je jouw bedrijfswebsite beter vindbaar wordt in Google.

Blog over Local SEO

 

Wij delen graag onze kennis. Jij ook? Deel deze blog met jouw connecties: